Ακολουθείστε ...

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Αισιόδοξοι μέχρι ... αυτοκτονίας οι Έλληνες !!!

Βρείτε τις αντιφάσεις στο παρακάτω άρθρο και κερδίστε πλούσια μνημόνια !!!

Πιο αισιόδοξοι οι Έλληνες μετά τις εκλογές

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Ιουλίου 2, 2012
Λιγότερο απαισιόδοξοι εμφανίζονται οι πολίτες μετά τις εκλογές, σύμφωνα με τα αποτελέσματα ποσοτικής έρευνας με τίτλο «Οικονομικό Βαρόμετρο», που πραγματοποίησε η εταιρεία ALCO για λογαριασμό του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.
Η έρευνα για το τρίτο δίμηνο του 2012 διεξήχθη το διάστημα μεταξύ 28 και 30 Ιουνίου, σε δείγμα 1.000 ατόμων ηλικίας 18 και άνω από όλη την Ελλάδα, μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων.
Τα αποτελέσματα της έρευνας κατέγραψαν βελτίωση στον δείκτη απαισιοδοξίας των πολιτών αναφορικά τόσο με τα δημόσια όσο και με τα προσωπικά τους οικονομικά, σε σύγκριση με τα αποτελέσματα του προηγούμενου τετραμήνου.
Το 84% των ερωτηθέντων δηλώνουν απαισιόδοξοι σε ό,τι αφορά στην πορεία της ελληνικής οικονομίας -βελτιωμένο κατά 9% σε σύγκριση με το ποσοστό του προηγούμενου διμήνου-, το 8% του συνόλου διατηρεί τόνους αισιοδοξίας, ενώ το υπόλοιπο 8% επέλεξε να μην συμμετάσχει.
Σε ό,τι αφορά στα προσωπικά/οικογενειακά τους οικονομικά, το 85% του συνόλου δηλώνουν απαισιόδοξοι – μειωμένο κατά 8% από τα επίπεδα του προηγούμενου διμήνου – το 8% των ερωτηθέντων είναι αισιόδοξοι, ενώ το 7% του συνόλου δεν συμμετείχε.
Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά μετά από ένα χρόνο διεξαγωγής του Οικονομικού Βαρομέτρου του ΕΒΕΑ, που αποτυπώνεται σημαντική κάμψη στα ποσοστά απαισιοδοξίας των πολιτών, καθώς και μικρή άνοδο στα ποσοστά αισιοδοξίας.
Σε ερώτηση για το βαθμό ικανοποίησης από τη σύνθεση του οικονομικού επιτελείου, όπου η κοινή γνώμη βρέθηκε αρκετά διχασμένη, το 19% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι είναι πολύ ικανοποιημένοι, το 28% αρκετά ικανοποιημένοι, το 25% λίγο ικανοποιημένοι, το 20% καθόλου ικανοποιημένοι, ενώ το 8% δεν συμμετείχε.
Για το πόσο πιθανό είναι η κυβέρνηση να πετύχει θετικά αποτελέσματα στην αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, το 47% των ερωτηθέντων απάντησαν θετικά δίνοντας προβάδισμα 15 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του 32% των ερωτηθέντων που απάντησε αρνητικά, ενώ το 21% αποφάσισε να μην συμμετάσχει, σημειώνοντας ένα από τα υψηλότερα ποσοστά αποχής.
Στο τελευταίο ερώτημα, οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να αξιολογήσουν ποια κατά την άποψή τους θα πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης, επιλέγοντας ανάμεσα από την ασφάλεια, την οικονομία και τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις. Τα υψηλότερα ποσοστά συγκεντρώθηκαν στις δυο πρώτες επιλογές, την ασφάλεια και την οικονομία με 38% και 36% αντίστοιχα, ενώ οι ερωτηθέντες αξιολόγησαν τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις ως τρίτη προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης με ποσοστό 22%. Το υπόλοιπο 4% δεν συμμετείχε στο ερώτημα. Αν ληφθούν υπ’ όψιν τα κοινωνικό- πολιτικά δεδομένα της τελευταίας διετίας, μπορεί να πει κανείς ότι η σειρά αξιολόγησης ήταν λίγο- πολύ αναμενόμενη.
«Είναι φανερό ότι η κοινωνία αντιμετωπίζει θετικά τον σχηματισμό κυβέρνησης, γνωρίζοντας όμως τις μεγάλες δυσκολίες, δεν θεωρεί ότι αυτό είναι αρκετό και αναμένει τις εξελίξεις» δήλωσε σχετικά εμ τα ευρ’ηματα της έρευνας ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κ. Μίχαλος.
«Από τη νέα κυβέρνηση, πάντως, η ελληνική κοινωνία εκτιμά και αναμένει ότι θα πετύχει θετικά αποτελέσματα στην προσπάθεια αναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου, γεγονός που τοποθετεί ψηλά τον πήχη των προσδοκιών του ελληνικού λαού. Και τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία να πετύχουμε τους στόχους μας, δεδομένης και της νέας κατάστασης που διαμορφώνεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μετά τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, για την απευθείας χρηματοδότηση των τραπεζών από τα ευρωπαϊκά ταμεία και όχι από τις κυβερνήσεις. Η κυβέρνηση θα πρέπει να διαπραγματευθεί σκληρά ώστε οι αποφάσεις αυτές που αφορούν την Ισπανία και την Ιταλία, να ισχύσουν και για την Ελλάδα, γεγονός που θα αποφέρει ελάφρυνση του χρέους κατά 50 δισ. ευρώ και κατά συνέπεια θα επιτρέψει την υλοποίηση της δημοσιονομικής εξυγίανσης με όρους που δεν θα επιτείνουν τον φαύλο κύκλο της ύφεσης» κατέληξε ο κ. Μίχαλος.
imerissia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου