Ακολουθείστε ...

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Κριτικές του καναπέ τέρμα! Για να κρίνεις το αποτέλεσμα πρέπει να είσαι εκεί!

Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013 η κυβέρνηση των μνημονίων κλονίζεται!31/5/13... Ο Βουλευτής Νότης Μαριάς καλεί τους Βουλευτές που διαφωνούν με την κυβερνητική πολιτική των μνημονίων να ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ από τη Βουλή  και να ενωθούν με τον ελληνικό λαό, προκειμένου ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΟΥΝ το άρθρο 120 του Συντάγματος.  Προσοχή! Δεν απευθύνεται σε κόμματα! Απευθύνεται σε Έλληνες πολίτες εκλεγμένους από τον ελληνικό λαό ! Πέρα από κομματικές σημαίες και κομματική πειθαρχία!
Το μόνο που ζητά από τον ελληνικό λαό , είναι να στηρίξει την πρότασή του παρευρισκόμενος στις  31/5 έξω από το κοινοβούλιο, έτσι ώστε να ενθαρρύνει τους βουλευτές να αποχωρήσουν! 
Θα είμαστε όλοι εκεί! Η παρουσία σου αυτή την φορά είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ!


Μέχρι σήμερα πολλοί έλεγαν...
Γιατί να έρθω στο Σύνταγμα; Για να φάω χημικά; Και τι θα γίνει; Τίποτα δεν θα αλλάξει... 
Σήμερα σας έχω την απάντηση! 
Κατεβήτε γιατί κάποιοι μέσα από την Βουλή περιμένουν να μας δούνε για να βγουν έξω και να ενωθούν μαζί μας!
Παρασκευή 31/5/13 δώστε τους την δύναμη να μπορέσουν να βγουν!
Γιατί όσο δύσκολο είναι για μας να μπούμε μέσα, τόσο και άλλο τόσο είναι και γι΄αυτούς χωρίς την στήριξή μας να βγουν έξω!

Το πλήρες κείμενο της εν λόγω επιστολής του Νότη Μαριά έχει ως εξής:
«Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το Ελληνικό Κοινοβούλιο έχει πλέον απαξιωθεί πολιτικά, θεσμικά και ηθικά λόγω της αντισυνταγματικής και αντικοινοβουλευτικής δράσης της κυβέρνησης και των κομμάτων του μνημονιακού τόξου που την στηρίζουν.
Τα όσα συμβαίνουν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο είναι αποτέλεσμα της δράσης της Τρόικας και των μνημονιακών πολιτικών δυνάμεων ήδη από το Μάιο του 2010 με την αντισυνταγματική υιοθέτηση του Μνημονίου.
Όλοι γνωρίζουμε ότι η δανειακή σύμβαση Ελλάδας/κρατών Ευρωζώνης ενώ έχει κατατεθεί για κύρωση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ήδη από τον Ιούνιο του 2010 και έχει εκτελεστεί κανονικά, ακόμη εκκρεμεί για κύρωση από την Ολομέλεια της Βουλής!!!
Όλοι είμαστε μάρτυρες της παραβίασης του Κανονισμού της Βουλής που έλαβε χώρα όταν η πλειοψηφία των βουλευτών δι΄ εγέρσεως έκανε δεκτή την ένσταση αντισυνταγματικότητας κατά του Μεσοπρόθεσμου, πλην όμως το Προεδρείο της Βουλής αποφάνθηκε ότι είχε συμβεί το αντίθετο!!!
Όλοι είμαστε μάρτυρες της παραβίασης του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής σε σχέση με τη διαδικασία ψηφοφορίας (ψηφοδέλτια/κάλπες) για τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ.
Όλοι γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες του «κράτους έκτακτης ανάγκης» που έχουν στήσει οι μνημονιακές δυνάμεις και της νομοθέτησης με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, που υιοθετούνται και εκδίδονται μαζικά κατά παράβαση του άρθρου 44 του Συντάγματος και τις οποίες καλείται εκ των υστέρων να κυρώσει τυπικά η Βουλή.
Ταυτόχρονα ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί απαξιώνουν συστηματικά τη Βουλή αφού αρνούνται να προσέλθουν στον Κοινοβουλευτικό έλεγχο με αποτέλεσμα πάνω από το 50% των Επίκαιρων Ερωτήσεων να ματαιώνονται λόγω δήθεν «κωλύματος υπουργού».
Τέλος, η υιοθέτηση πληθώρας τροπολογιών της τελευταίας στιγμής σε άσχετα νομοσχέδια έχει οδηγήσει σε επικίνδυνα φαινόμενα, όπως στην υιοθέτηση της τελευταίας τροπολογίας για την απαλλαγή των τραπεζιτών λόγω παράνομων χρηματοδοτήσεων.
Συνάδελφοι, θα συνεχίσουμε άραγε να συμμετέχουμε στις εργασίες της Βουλής τη στιγμή που το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της παραβιάζονται βάναυσα από τη μνημονιακή συγκυριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία;
Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να πούμε όλοι μαζί ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ και σε ένδειξη διαμαρτυρίας ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ από τη Βουλή στις 31 Μαϊου με αφορμή την επέτειο των πλατειών αλλά και της μεγάλης συγκέντρωσης που έγινε στα Προπύλαια τον Μάιο του 2011 και να ενωθούμε με τον ελληνικό λαό, προκειμένου ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ το άρθρο 120 του Συντάγματος.
Μετά την αποχώρησή μας από τη Βουλή και δεδομένου ότι δεν παραιτούμαστε από την ιδιότητα του Βουλευτή, θα πρέπει για λόγους ηθικής τάξεως να αποποιηθούμε τη βουλευτική μας αποζημίωση και τις λοιπές οικονομικές παροχές που προβλέπονται για τους βουλευτές, διατηρώντας ταυτόχρονα τα συνταγματικά, πολιτικά και λοιπά θεσμικά δικαιώματα που απορρέουν από την βουλευτική μας ιδιότητα (ελεύθερη κυκλοφορία στη χώρα κτλ.), τα οποία να ασκούμε όπου και όπως προβλέπει το Σύνταγμα.
Επισημαίνεται ότι η αποχώρησή μας από τη Βουλή δεν συνεπάγεται και αποχώρηση από τις Κοινοβουλευτικές μας Ομάδες, οι οποίες ως προς την αριθμητική τους δύναμη θα παραμείνουν ως έχουν.
Αγαπητοί Συνάδελφοι, στο βαθμό που συμφωνείτε με την πρότασή μου αυτή, παρακαλώ να επικοινωνήσετε μαζί μου προκειμένου να συντονίσουμε τη δράση μας.
Μόνο έτσι θα υπερασπιστούμε το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία μας.
Μόνο έτσι θα κλείσουμε το δρόμο στην Τρόικα, η οποία έχει φαλκιδώσει τη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας στην πατρίδα μας.
Μόνο έτσι θα στείλουμε μήνυμα αντίστασης και αγώνα στον ελληνικό λαό.
Μόνο έτσι θα ανοίξουμε το δρόμο για την άμεση δημοκρατία».

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ >ΕΔΩ<


ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΠΑΡΑΙΝΕΣΗ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ.

Φίλε, φίλη!


Η παρακάτω επιστολή-παραίνεση έχει ήδη προσυπογραφεί από πολλά κινήματα και μεμονωμένους πολίτες. Θα ανακοινωθεί σύντομα ο κατάλογος των ονομάτων μετά την ολοκλήρωσή του! Παρακαλώ κοινοποίησέ τη και εσύ σε φίλους και ανάρτησέ τη, με στόχο να συμμετάσχουν –όσο το δυνατόν περισσότεροι- σε ανεξάρτητες λαϊκές ενέργειες και προσυπογράψουν την αυτονόητη αυτή επιστολή-παραίνεση, χωρίς ατέρμονες πολιτικολογίες, που εν τέλει τροχοπεδούν, αδρανοποιούν και αναστέλλουν φιλότιμες προσπάθειες για αντίσταση στη γενοκτονία του ελληνικού λαού, που είναι βέβαιη, πασιφανής και πανθομολογούμενη!
Η επιστολή-παραίνεση έχει ως κύριους αποδέκτες τους βουλευτές του κοινοβουλίου –αφού προς αυτούς απευθύνεται και η πρόσκληση του κ. Νότη Μαριά- με κοινοποίηση στα ΜΜΕ κλπ. Ενημέρωσέ με παρακαλώ, αν προσυπογράφεις με ένα ΝΑΙ ή ΟΧΙ ως πολίτης ή φορέας την παρακάτω επιστολή-παραίνεση! Παρακαλώ κοινοποίησέ μου την ενδεχόμενη απάντησή σου, μαζί με το όνομά σου και το δικό σου e-mail ή (και) τον αρ. τηλεφώνου σου. Πιστεύουμε, η εν λόγω ενέργεια είναι σήμερα το απολύτως έλασσον, που επιβάλλεται να πράξει η κοινωνία των πολιτών. Ευχαριστούμε!

Με εκτίμηση
Ο συντονιστής
Αθανάσιος Καρανάσιος

athan.karanasios@hotmail.gr ή

www.facebook.com/athanasios.karanasios

Ακολουθεί η επιστολή :

ΠΡΟΣ
ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ :
Όλους τους Έλληνες Πολίτες, ΜΜΕ, Πολιτικά κόμματα, Blogs, Συλλογικούς Φορείς.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΠΑΡΑΙΝΕΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ
ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ κ. ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ

Αθήνα, 14/5/201

κ.κ. Βουλευτές,

Σχετικά με την γνωστή «πρόταση» του βουλευτή κ. Νότη Μαριά έχουμε την τιμή, να σας αναφέρουμε τα ακόλουθα :
Κατ αρχή, είναι παράλογο και ουτοπία, να ελπίζουμε ποτέ, ότι όλοι εσείς οι βουλευτές, τουλάχιστον της αντιπολίτευσης, θα προχωρήσετε ποτέ μαζικά σε μια τόσο προοδευτική κίνηση! Με την άρνηση όμως και την αδιαφορία σας γίνεστε πολιτικά κολάσιμοι. Επικαλείσθε ενδεχομένως ως άλλοθι το γεγονός, ότι «αφού δεν υπάρχει κομματική γραμμή, είναι μη ρεαλιστική οποιαδήποτε ατομική αντίδραση» ή «εφόσον δεν αποφασίζει σύσσωμη η αντιπολίτευση, είναι μη παραγωγική κάθε αντίσταση». Η αλήθεια όμως είναι, ότι κρύβεστε μέσα στα αυστηρά ελεγχόμενα κομματικά σας "καβούκια", απεμπολώντας –εκτός των άλλων- και το απεριόριστο συνταγματικό σας δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση! Έτσι λοιπόν… εσείς οι «αντιπρόσωποι» του λαού αδρανείτε και δεν "κουνιέται φύλλο". Ακόμα και ο κ. Μαριάς μπορεί, να επικαλεστεί αυτό το επιχείρημα και να μείνει άπραγος! Είναι σαν να έριξε μια τουφεκιά στον αέρα! Και οι Κρητικοί συμπατριώτες του γνωρίζουν την ουσιαστική διαφορά μεταξύ, του «ρίχνω στον αέρα» ή «ρίχνω στο ψαχνό»!
Ας υποθέσουμε τώρα, ότι κατεβαίνουν στις 31 Μαΐου δέκα περίπου βουλευτές και όχι εκατό στην πλατεία Συντάγματος μαζί με το λαό. Άμεσα ενεργοποιούνται τα ΜΜΕ και το κάνουν θέμα. Εμπλέκονται τα ξένα κανάλια και πληροφορούν, ότι εκεί στην ψωροκώσταινα κάποιοι λίγοι από το ελληνικό κοινοβούλιο -γραφικοί ή ρομαντικοί έστω- αντιδρούν! Η επίδραση πάνω στο λαό θα είναι σημαντικότατη κι ενθαρρυντική. Η μπλοκόσφαιρα θα πάρει φωτιά! Θα διαμορφωθεί ένα πολιτικό-ψυχολογικό κλίμα θετικό στον κόσμο, ότι τέλος πάντων, εκεί μέσα στο "μπορντέλο" δεν είναι όλοι ανεξαιρέτως για τα «μπάζα». Δεν είναι όλοι «επίορκοι»! Δεν είναι όλοι ιδιοτελείς επαγγελματίες πολιτικοί και «ανθέλληνες»! Δεν είναι όλοι τους «προδότες» και κολάσιμοι. Ακόμα κι ένας να αντιδράσει π.χ. ο κ. Μαριάς θα αποκτήσει τεράστιο λαϊκό έρεισμα!
Απλά είναι τα πράγματα : Μία μεμονωμένη κίνηση του βουλευτή κ. Νότη Μαριά, δεν θα είναι καταλυτική για τις παραπέρα εξελίξεις, θα είναι όμως ένα προοδευτικό άλμα, που θα ταράξει τα «νερά»! Οπωσδήποτε, η πολιτική αυτή πράξη δεν είναι αναγκαία και επαρκής προϋπόθεση, να πυροδοτήσει απελευθερωτικές εξελίξεις από το ζυγό της τυραννικής τρόικα και της αυταρχικής τρικομματικής συγκυβέρνησης! Είναι όμως αναγκαία συνθήκη και προσπάθεια, για να πιθανολογηθεί ενίσχυση του λαϊκού και πολιτικού κινήματος! Απεναντίας, αν δεν υλοποιήσει –έστω και ατομικά- την πρότασή του ο κ. Νότης Μαριάς, θα κατηγορηθεί, ότι προμελέτησε ένα μη υλοποιήσιμο σχέδιο, προκειμένου να έχει ο ίδιος -εκ του ασφαλούς- πολιτικό όφελος! Ενώ, όπως έλεγε ο Καζαντζάκης: «Μην αποφεύγεις τη μάχη, επειδή δεν είσαι σίγουρος, ότι θα νικήσεις. Πολέμα!»

κ.κ. Βουλευτές,

Η επανάσταση του 1821…σαφώς και δεν ήταν η πρώτη προσπάθεια εξέγερσης των σκλαβωμένων. Υπήρξαν προηγουμένως, άλλες αποτυχημένες εξεγέρσεις, που κράτησαν όμως ψηλά το εθνικό φρόνημα. Τελικά, ο αγώνας του ΄21, που απελευθέρωσε την Ελλάδα από τους δυνάστες της, ξεκίνησε από τους λίγους «φιλικούς» και όχι από σύσσωμο το ελληνικό έθνος!
Έχει τεράστια διαφορά το «δεν είμαστε κανένας» από το «είμαστε δυο, είμαστε τρεις, είμαστε χίλιοι δεκατρείς»! Είναι ολίγον τι ανέκδοτο, να περιμένετε να ξεσηκωθούν μονομιάς καμιά 100στή βουλευτές ή ένα εκατομμύριο πολίτες! Αν μελετήσει κανείς ιστορικά, τα λαϊκά κινήματα και τις εξεγέρσεις, θα διαπιστώσει, ότι αυτές ποτέ δεν έγιναν με ραντεβού, αλλά αναπτύσσονταν γρήγορα μέσα στη ροή των πραγμάτων. Χρειάζονται πολλά κτυπήματα, για να σπάσει η πέτρα! Το τελευταίο κτύπημα, δεν θα ήταν το καίριο, αν δεν είχαν προηγηθεί τα προηγούμενα!
Είναι εμπαιγμός στη λογική να υπεραμύνεται κανείς στην προσκόλλησή του στην καθεστηκυία του «συστήματος» και τον συντηρητικό άτολμο κοινοβουλευτισμό και να κοροϊδεύει τους άλλους και τον εαυτό του, ότι δήθεν μέσα από τη θεσμική «πεπατημένη», θα επιτευχθεί η απαλλαγή από τα μνημόνια και η λύτρωση από τα δεσμά της τρόικα …. στα τρία τέρμινα, δηλαδή στη 2α παρουσία. Γιατί μεσομακροπρόθεμα, όλοι μας θα είμαστε νεκροί, όπως σωστά έλεγε ο Κέυνς!
Κοντολογίς, είναι τεράστιες οι ευθύνες σας σήμερα ως βουλευτών απέναντι στην Ελλάδα και τους Έλληνες. Για όλους τους παραπάνω λόγους,
Σας καλούμε, να αρθείτε στο ύψος των συνταγματικών και πολιτικών καθηκόντων σας και να συμπαραταχτείτε με την πρόταση του συναδέλφου σας κ. Νότη Μαριά Η θετική απόφασή σας θα αναβαθμίσει το θεσμό της δημοκρατίας, ενώ ενδεχόμενη αποφυγή ή άρνηση, να στηρίξετε αυτή την πρόταση, θα είναι αβάσιμη και θα σας υποβαθμίσει ενώπιον του ελληνικού λαού.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ

----------------------------------------------------------------------------
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ.

Όχι μόνο τον έχουν να κυκλοφορεί ελεύθερος με την πλήρη κάλυψη Σαμαρά..

Όχι μόνο καταργούν τους οικονομικούς εισαγγελείς που ερευνούν την ληστεία των CDS αλλά και της κλοπής δημόσιου χρήματος απο το κομματικό ταμείο του ΠΑΣΟΚ...

Ανέχονται τον ΓΑΠ να μιλά στο Las Vegas σε συνέδριο των κερδοσκόπων συνοδευόμενος απο τους λοιπούς Ντάλτον....

ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ;

ΟΧΙ
ΣΤΙΣ 31 ΜΑΙΟΥ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου