Ακολουθείστε ...

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Είμαστε όλοι ΠΑΡΑΠΑΝΗΣΙΟΙ !!!

Χαμός στην γενική συνέλευση της Deutsche Bank στην Φρανκφούρτη

Μια ομάδα "παραπανήσιων", μεταμφιεσμένη με κόκκινες μπλούζες και άσπρες μάσκες, κατέλαβε σήμερα το πρωί το βάθρο ομιλητών στην γενική συνέλευση της Deutsche Bank και διέκοψε τον λόγο του προέδρου της Anshu Jain. Πάνω σε πανό έγραφε "Καπιταλισμός σημαίνει κρίση, σημαίνει πόλεμος" στα γερμανικά και ελληνικά.
Ανακοίνωση τύπου Χαμός στην γενική συνέλευση της Deutsche Bank στην Φρανκφούρτη Μια ομάδα "παραπανήσιων", μεταμφιεσμένη με κόκκινες μπλούζες και άσπρες μάσκες, κατέλαβε σήμερα το πρωί το βάθρο ομιλητών στην γενική συνέλευση της Deutsche Bank και διέκοψε τον λόγο του προέδρου της Anshu Jain. Πάνω σε πανό έγραφε "Καπιταλισμός σημαίνει κρίση, σημαίνει πόλεμος" στα γερμανικά και ελληνικά. Στην προσπάθεια να λήξει η διαδήλωση δημιουργήθηκε χάος. "Εμείς είμαστε οι παραπανήσιοι, εσείς τα κάνετε όλα εμπόρευμα, μαζεύετε πλούτο για λίγους, κλέβετε έδαφος, καταστρέφετε ανθρώπινες ζωές και τον πλανήτη" έγραφε ένα κείμενο το οποίο αφήσαν πίσω τους οι ακτιβιστές φεύγοντας από την αίθουσα γιορτών του χώρου της έκθεσης της Φρανκφούρτης. Θυμόντας τον Μπερτ Μπρεχτ ρωτούσαν: "Τι είναι η ληστεία σε μια τράπεζα, απέναντι στην ίδρυση μιας τράπεζας!" Ήδη από το 2007 "παραπανήσιοι" παρεμπόδισαν επανηλειμμένα παρουσίες εταιριών και πολιτικών ή εμφανιζόντουσαν ξαφνικά στα κέντρα ανεργίας του πρακτορείου εργασίας.
Το κείμενο που μοιράστηκε:
 Είμαστε οι oι παραπανήσιοι...
 μετατρέπετε τα πάντα σε εμπόρευμα, συσσωρεύετε πλούτο για λίγους, ληστεύετε τη γη, καταστρέφετε ζωές και τον πλανήτη.
 Γίναμε παραπανήσιοι από ένα σύστημα που ονομάζεται καπιταλισμός. Φοράμε μάσκες επειδή σ' αυτό το σύστημα είμαστε μια απρόσωπη και εκμεταλλεύσιμη πηγή.


Είμαστε εδώ, αν και δεν μας θέλετε. Δείχνουμε ότι υπάρχουμε. Εμείς που μας τυραννίζουν στα κέντρα ανεργίας, επειδή δεν κάνουμε κάθε σκατοδουλειά και δεν αφήνουμε να μας βουλώσουν το στόμα. Εμείς που αναγκαστήκαμε να φύγουμε από τις γειτονιίες μας, έτσι ώστε να βγάζουν πιο πολύ κέρδος τα ακίνητα μέσο ανάπλασης.
Θέλουμε έναν άλλο κόσμο. Δεν μας φτάνει η υπόσχεση για ένα μικρό κομμάτι της πίτας, το οποίο θα αποκτήσουμε μόνο αν παίξουμε το παιχνίδι σας. Θέλουμε να καθορίσουμε οι ίδιοι τους κανόνες του παιχνιδιού. Θέλουμε όλο τον φούρνο.
 Για αυρό αγωνιζόμασε ενάντια σε αυτό το σύστημα, διότι μας αναγκάζει να ζούμε σε έναν κόσμο της εκμετάλλευσης και του πολέμου, γεμάτη διακρίσεις και ρατσισμό, γεμάτη δυστυχιά και φτώχεια. Ένας κόσμος όπου μετράει μόνο το δίκιο του ισχυρότερου, όπου άνθρωποι και φύση αξίζουν μόνο κάτι αν υποταχθούν στην λογική της αξιοποίησης. Ένας κόσμος όπου οι άνθρωποι πεθαίνουν της πείνας, επειδή κλέβετε τη γη όπως στο Μαλί, στη Σιέρα Λεόνε και στις Φιλιππίνες. Επειδή παίζετε με τα τρόφιμα για να βγάλετε δισσεκατομύρια. Δεν θέλουμε να ζούμε σε έναν κόμσο όπου οι άνθρωποι προσπαθούν να ξεφύγουν από πείνα και δολοφονία, ρισκάροντας τη ζωή τους και να κλείνοντε σε κέντρα κράτησης.
 Παράδειγμα Ελλάδα: εσείς συμβουλεύετε την καγκελάριος, που υπαγορεύει στην χώρα μια άνευ προηγουμένου πολιτική λιτότητας. Οι συνέπειες είναι ανεργία, φτώχεια, πείνα, έλλειψη στέγης και όλο περισσότερες αυτοκτονίες. Κάνετε καλές δουλειές και κάνετε έκκληση για περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεις για να γίνει η Ελλάδα μια χώρα με χαμηλούς μισθούς. Άλλα οι άνθρωποι σας βαρεθήκανε και θέλουνε την ζωή τους πίσω.
 Εμείς επίσης δεν θα συμμετάχουμε άλλο και αλλάζουμε το πρόγραμμα. Μαζί θα ξεπεράσουμε αυτό που μας χωρίζει από μια όμορφη ζωή. Παίρνουμε πίσω τον κόσμο μας.
 Φτιάχουμε το δικό μας πρόγραμμα: Απαλλοτριώστε τις τράπεζες! Τι είναι μια ληστεία στην τράπεζα απέναντι στην ίδρυση μιας τράπεζας! (Μπέρτολτ Μπρεχτ)
 Εμείς είμαστε oι παραπανήσιοι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου