Ακολουθείστε ...

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Αν γαμηθεί ο Δίας για παράδειγμα...

Απλά μαθηματικά - by To Skouliki Tom

Τη στιγμή που στις Βρυξέλλες συνεχίζονται για 150ή μέρα οι διαπραγματεύσεις που θα κρίνουν αν η Ελλάδα θα πεταχτεί στην αρένα με τα λιοντάρια ή θα μείνει στο λάκκο με τα σκατά, πολλή κουβέντα γίνεται για το κατά πόσον το χρέος της χώρας είναι βιώσιμο ή όχι.

Και μόνο που το γράφω πλήττω. Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει. Μετά από 5 χρόνια χρεοκοπίας εξετάζουμε ακόμα αν το χρέος μιας χώρας που έχει τινάξει τα πέταλα είναι βιώσιμο.

Το ΔΝΤ λέει ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και πρέπει να αναδιαρθρωθεί αλλά ζμπούτσα του κιόλας, αφού στο ΔΝΤ χρωστάμε μόνο το 10%, ενώ η Άνγκελα Μέρκελ δεν έχει καμία διάθεση να εξηγήσει στους ψηφοφόρους της πώς έκαναν φτερά μέσα από τα χέρια της κάτι δεκάδες δις, σε περίπτωση κουρέματος / διαγραφής, οπότε επιμένει ότι το χρέος είναι βιώσιμο, ακόμα κι αν χρειαστεί να πουλήσουμε και το τελευταίο βότσαλο του Αιγαίου για να το αποπληρώσουμε.
Επειδή διαπιστώνω ότι η Άνγκελα δυσκολεύεται να κάνει απλούς υπολογισμούς, αποφάσισα να χρησιμοποιήσω τις μαθηματικές γνώσεις που απέκτησα στη δευτέρα δημοτικού για να της αποδείξω ότι το χρέος της Ελλάδας δεν αποπληρώνεται που να σέρνεται κάτω σαν εμένα.

Λοιπόν άκου, πατσαβουρίτσα. Η Ελλάδα έχει ένα χρέος 335 δις το οποίο αυξάνεται κατά 700 περίπου ευρώ ανά δευτερόλεπτο. Για να πληρωθούν οι τόκοι ύψους 1,5% χρειάζονται 5 δις το χρόνο. Με ΑΕΠ 180 δις - που δεν πρόκειται να αυξηθεί στον αιώνα τον άπαντα - και προκειμένου σε 30 χρόνια να φτάσει το χρέος στα 200 δις (120% του ΑΕΠ) θα πρέπει να πληρώνονται άλλα 4,5 δις κεφάλαιο ανά έτος.

Δηλαδή, αν μείνουν τα διακρατικά δάνεια, η Ελλάδα θα πρέπει να έχει πρωτογενές πλεόνασμα 9,5 δις ή 5,3% του ΑΕΠ, τη στιγμή που σκοτωνόμαστε στα Eurogroup για 1%-3% για τα επόμενα 3 χρόνια.

Από την άλλη, αν γίνει κάποιο θαύμα  - να γαμηθεί ο Δίας για παράδειγμα - και βγούμε θριαμβευτές στις αγορές για να δανειστούμε με επιτόκιο 3% - παπάρια, με πολύ παραπάνω θα δανειστούμε - χρειάζονται 10 δις ανά έτος συν τα 4,5 δις που είπαμε πριν, άρα συνολικά 14,5 δις ή 8,1% του ΑΕΠ.

Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο χώρας που έτρεξε επί 30 συναπτά έτη με 8,1% του ΑΕΠ χρηματοοικονομικό βάρος, χωρίς να μπορεί να εκδίδει δικό της χρήμα.

Κατάλαβες τώρα, ξανθό πατσαβουράκι; Ο μόνος τρόπος να πάρεις πίσω τα λεφτά σου είναι ο Αλέξης να κάνει μια ωραιότατη χουντίτσα και να καταληστέψει όλο τον ιδιωτικό πλούτο για τον οποίο λες ότι κόπτεσαι. Και πάλι δε φτάνουν.

Δεν είναι δυνατόν να είσαι Καγκελάριος της Γερμανίας και να μην το ξέρεις αυτό. Εδώ το ξέρω εγώ.

Βέβαια, εγώ δε συμμετέχω στις διαπραγματεύσεις και δε χρειάζεται να πω στους ψηφοφόρους μου ότι τους κορόιδεψα, οπότε το αγγούρι είναι όλο δικό σου. Καλή χώνεψη.

Δεν παρακολουθώ καν τις ανόητες διαπραγματεύσεις σας. Κάτι σκόρπια ακούω από δω κι απο κει.

Αν μου έχει μάθει κάτι η Ελλάδα είναι να μην περιμένω απολύτως τίποτα από κανέναν. Τίποτα, εκτός από το χειρότερο. Δεν έχω προσδοκίες ούτε από το ΣΥΡΙΖΑ ούτε από την Ευρώπη, ώστε να απογοητευτώ.

Δεν ελπίζω τίποτα. Δε φοβάμαι τίποτα. Εϊμαι λέφτερος - που λέει και το ρητό.

Άντζυ, δοκιμασέ το κι εσύ. Και πού ξέρεις; Μπορεί να σώσεις την Ευρώπη.

Άντε στα διάλα τώρα.

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Mέχρι να τελειώσετε την ανάγνωση αυτού του κειμένου, το χρέος της Ελλάδας έχει αυξηθεί κατά 126.000 ευρώ. Enough said.)

(Ανήθικο δίδαγμα no. 2: Πάντως, ανάμεσα στην αρένα με τα λιοντάρια και το λάκκο με τα σκατά, προτιμώ τα λιοντάρια. Έχεις μία πιθανότητα στο εκατομμύριο να ξεφύγεις. Από το λάκκο με τα σκατά που είμαστε τώρα δεν πρόκειται να βγούμε ποτέ.)

(Ανήθικο δίδαγμα no. 3: Το κακό δεν είναι ότι μας δουλεύει μόνο η Μέρκελ, το κακό είναι ότι μας δουλεύουν και οι δικοί μας λέγοντας ότι με κάτι επιτροπούλες θα διαγράψουν το χρέος. Περισσότερα εδώ: Περί Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους.)

1 σχόλιο:

  1. Για να αποδείξεις ότι είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ, ψάχνεις στον τρόπο με τον οποίο δημιουργήθηκε. Αν ένα μεγάλο ποσοστό του πήγε στους Γερμανούς, οι οποίοι με διαφθορές "ξεφορτώνονταν" στην Ελλάδα προμήθειες, είναι φανερή η παρανομία τού χρέους. Ελέγχεις προμήθειες ψηφιακών κέντρων, υποβρυχίων, αρμάτων μάχης κλπ.. Για την παρανομία του πρέπει να καλέσεις τους Χριστοφοράκους και τους άλλους προμηθευτές των διαπλεκομένων να δώσουν κατάθεση. Με αυτές τις καταθέσεις αποδεικνύεις το ΠΑΡΑΝΟΜΟ του χρέους. Αφού το αποδείξεις αυτό, πηγαίνεις στο επόμενο βήμα, που είναι το ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟ. Αν το συνολικό μέγεθος του χρέους, που το καθιστά ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟ οφείλεται σε αλλοίωση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας μέσω παράνομων Swap, τότε εκεί πρέπει να εστιάσεις το ενδιαφέρον σου. Ποιοι και με ποιον τρόπο δανείζονταν πέρα από τα όρια "συναγερμού"; Ποιοι είχαν την εξουσία να κλείσουν τους "συναγερμούς"; Σε αυτήν την περίπτωση καλείς τους Παπακωνσταντίνου, τους Προβόπουλους και όποιους άλλους γνώριζαν και μεθόδευαν τα Swap, τα οποία αλλοίωναν την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας.

    Όλα αυτά είναι πολύ εύκολο ν' αποδειχθούν. Οι περισσότερες υποθέσεις διαφθοράς βρίσκονται είτε στα συρτάρια τής Προέδρου τής Βουλής είτε στη διάθεση της Δικαιοσύνης και θα πρέπει η Επιτροπή της Βουλής να την πιέσει προς την κατεύθυνση της ολοκλήρωσης των εργασιών της. Στους φακέλους αυτούς πρέπει να προστεθούν και οι φάκελοι εκείνοι, οι οποίοι εντελώς παράνομα βγήκαν στην "πιάτσα" για "νομιμοποίηση" μέσω της "διαπραγμάτευσης". Για παράδειγμα, οι "φάκελοι" της Siemens - οι οποίοι εκ του πονηρού μπήκαν σε εξωδικαστικές διαπραγματεύσεις - πρέπει να πάνε στη Δικαιοσύνη μαζί με τους "φακέλους" των προμηθειών των Υπουργείων Άμυνας, Μεταφορών κλπ. και να "δικαστούν". Αν με τα αντικειμενικά κριτήρια της Δικαιοσύνης όλα αυτά τα στοιχεία οδηγήσουν σε καταδίκες των ξένων εταιρειών, ευνόητο είναι ότι αυτές οι καταδίκες αποδεικνύουν το ΠΑΡΑΝΟΜΟ του χρέους.

    Από εκεί και πέρα είναι εύκολο να αποδειχθεί και το ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟ του.

    http://anatropitora.blogspot.com/2015/06/blog-post_43.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή