Ακολουθείστε ...

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Το κοινό στοιχείο της Έλλης και της Όλγας: Οι μέρες της αφθονίας τους είναι μετρημένες


Η Ολγα είναι 61 ετών, η Ελλη 58. Η Ελλη ξεκίνησε από την “Αυγή”, η Όλγα από τον “Ριζοσπάστη”... Η Ελλη λέγεται Ελισάβετ Τσαρλαμπά,αλλά διατηρεί το επώνυμο του πρώτου συζύγου της ως πλέον εύηχο, η Ολγα λέγεται Ολγα και κρατάει το πατρικό της. Η Ολγα έχει κάνει τρεις γάμους, η Ελλη τέσσερις. Η Ελλη προτιμάει τους μεγαλύτερους σε ηλικία άνδρες, η Ολγα τους μικρότερους. 
Κοινό στοιχείο να είναι ισχυροί ή όπως λέει ο λαός “φραγκάτοι”. Ενδιαμέσως των γάμων αρκετές σχέσεις με αλληλοεμπλοκές.Για παράδειγμα, ο τελευταίος μέχρι στιγμής σύζυγος της Ελλης, ο εφοπλιστής Μιχ. Γουλανδρής, ήταν σύντροφος της Ολγας. Η Ελλη από νωρίς “πλεύρισε” την κρατική τηλεόραση και ο δεύτερος σύζυγός της ήταν ο τότε Γενικός Διευθυντής της ΕΡΤ, Δημήτρης Κατσίμης, με τον οποίο απέκτησε τον γιό της Μάρκο. Η Ολγα άργησε πολύ να πετύχει στη μικρή οθόνη, οι ενημερωτικές εκπομπές που παρουσίαζε πήγαιναν άπατες, μέχρις ότου ανέλαβε Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων στο MEGA, ο πρώην σύζυγός της Χρήστος Παναγιωτόπουλος, με τον οποίο έχει αντιστοίχως, ένα γιό, τον Αλέξανδρο. 
Και οι δύο ήταν καστανές και έγιναν ξανθές για τις ανάγκες της τηλεθέασης. Και οι δύο έκαναν λίφτινγκ για τις ανάγκες της εικόνας τους- προφανώς δεν βλέπουν BBC. Και οι δύο φοράνε πανάκριβα ρούχα και κοσμήματα, αφιερώνουν άπειρο χρόνο σε καλλωπισμούς και εξωραϊσμούς, ζουν σε πανάκριβες συνοικίες και διατηρούν φιλικές σχέσεις με κορυφαίους παράγοντες της άρχουσας τάξης. Η Ελλη, φανατική του καθεστωτικού ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου, κολυμπούσε στις πισίνες της Ελούντας μαζί με την κυρία Λιάνη. Η Ολγα είχε κουμπάρα στον τελευταίο γάμο της τη Σοφία Στάϊκου, σύζυγο του Μιχάλη Σάλλα της Τράπεζας Πειραιώς και μεταξύ των λιγοστών προσκεκλημένων της ήταν το ζεύγος Βαρδή και Μαριάννας Βαρδινογιάννη. 
Ο ακήρυχτος πόλεμος των δύο κυριών της ελληνικής δημοσιογραφίας κρατάει από πολύ παλιά. Από τότε που δεν υπήρχε τηλεόραση και ήταν και οι δύο συντάκτριες του πολιτικού ρεπορτάζ. Ενας διαρκής επαγγελματικός και προσωπικός ανταγωνισμός, στον οποίο συνήθως κέρδιζε η Ελλη ως πιο διεκδικητική και “τηλεοπτική”. Αλλά η ρεβάνς της Ολγας ήταν οριστική με την εγκατάστασή της στο κεντρικό δελτίο του μεγαλύτερου τηλεοπτικού καναλιού, όπου κάποια στιγμή αναγκάστηκε να προσφύγει ή άστεγη τηλεοπτικά Ελλη ως ...σχολιάστρια του δελτίου! (Κάτι σαν θηλυκός Πρετεντέρης δηλαδή) Εννοείται πως η συνύπαρξη αυτή δεν κράτησε πάνω από ένα μήνα...
Η Ελλη πάντως και το ΠΑΣΟΚ πάνε χέρι-χέρι κι έτσι βρέθηκε πάλι στο κεντρικό δελτίο της Κρατικής τηλεόρασης τον Φεβρουάριο του 2011. Η Ολγα πάλι είναι πιο ουσιαστική: Πάει χέρι-χέρι όχι με τα κόμματα, αλλά με αυτούς που πραγματικά κυβερνούν. Και η δημοσιογραφική της συνείδηση δεν έχει κανένα πρόβλημα όταν παρουσιάζει εκτενή ρεπορτάζ με τις κοσμικές- φιλανθρωπικές δραστηριότητες της Μαριάννας Βαρδινογιάννη,ενώ δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της αν κάποιος καλεσμένος, όσο ψηλά κι αν βρίσκεται στην πολιτική ιεραρχία, τολμήσει να ψελλίσει κάποιον επικριτικό λόγο για το MEGA.
Οι δύο κυρίες, βρίσκονται αυτή την εποχή στον πιο κοινό παρονομαστή που υπήρξαν ποτέ: Επιτελούν ρόλο στρατηγικής σημασίας στην τρομοκρατική εκστρατεία κατά του απροσδόκητου αντιπάλου του συστήματος της μιντιακής διαπλοκής- του ΣΥΡΙΖΑ. Αν ανταγωνίζονται σε κάτι, είναι στη δριμύτητα επιθέσεων, παρεμβάσεων και διακοπών σε βάρος των εκπροσώπων του “αυθάδους” αυτού σχηματισμού που αιφνιδίασε το κατεστημένο της χώρας μας. Συχνά εκνευρίζονται από την ανεπάρκεια των άλλων καλεσμένων τους, των πολιτικών δηλαδή και οικειοποιούνται τον ρόλο τους, επιτιθέμενες στον εκάστοτε εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι φανερό ότι διαισθάνονται πως “οι μέρες της αφθονίας τους είναι μετρημένες”...

http://www.kentrinews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2428&catid=115&Itemid=680

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου