Ακολουθείστε ...

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Πολιτευμα Ελβετίας: Άμεση Δημοκρατία (ετσι το ονομαζουν οι ιδιοι)

...και μια ειδηση απο μια αλλη χωρα, την Ελβετία, που εχει πραγματική δημοκρατία. Οι κατοικοι αποφασίζουν για τα ΠΑΝΤΑ, και φυσικά για αυτό που αφορά τον ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ.

πολιτευμα Ελβετίας : Άμεση Δημοκρατία (ετσι το ονομαζουν οι ιδιοι)Eλβετία: Είπαν “όχι” στην εκμετάλλευση κοιτάσματος χρυσού αξίας 1,2 δισ. δολαρίων

9 April, 2012

Οι κάτοικοι ενός ειδυλλιακού χωριού στις ελβετικές Άλπεις, προτίμησαν να το διατηρήσουν ειδυλλιακό και να απαρνηθούν το μυθικό θησαυρό που κρύβεται στην κυριολεξία κάτω από τα πόδια τους…

Κι αυτό, γιατί είπαν ένα ηχηρό «όχι» στην εκμετάλλευση κοιτάσματος χρυσού αξίας 1,2 δισ. δολαρίων στην περιοχή τους, αν και ο καθένας από τους συνολικά 450 κατοίκους θα μπορούσε να πάρει περίπου 100.000 ως αμοιβή.

Σύμφωνα με δημοψήφισμα που διεξήχθη την προηγούμενη εβδομάδα, 90 κάτοικοι του χωριού στην κοιλάδα Μέντελ, ψήφισαν υπέρ της έναρξης των εργασιών για το χρυσωρυχείο και 180 κατά.

Οι περισσότεροι από τους κατοίκους είναι βέβαιοι πως η βιομηχανική εξόρυξη χρυσού θα επηρεάσει βλαπτικά το περιβάλλον και θα υποβαθμίσει την ποιότητα ζωής τους, καθώς και την υγεία τους και θα διαταράξει ανεπανόρθωτα τους ήρεμους ρυθμούς ζωής τους.


ΠηγήΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου