Ακολουθείστε ...

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Οταν το δύο (2) είναι μεγαλύτερο του δέκα πέντε (15)

Μαθήματα μνημονιακής αριθμητικής:

2 > 15

Πόσο όμως είναι το πρωτογενές έλλειμα πού ακόμη και οι δυνάμεις κατοχής παραδέχονται; Δύο δις. Μας λείπουν δηλαδή δύο δις όχι για να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις, αλλά για να καλυφθούν όλες οι δαπάνες του κράτους ήτοι παιδεία, νοσοκομεία, στρατός, μισθοί, συντάξεις κλπ. 

Τι θα γίνει αντίθετα στην περίπτωση πού εκλεγεί η ΝΔ και συνεχιστεί η εφαρμογή του μνημονίου; Η χρηματοδότηση θα συνεχιστεί αλλά θα πρέπει να κάνουμε άμεσα περικοπές 15 δις. Με άλλα λόγια είναι πιο εύκολο να κόψουμε 15 δις παρά να εξοικονομήσουμε 2 δις!!! 


Διαβάστε το πλήρες άρθρο:Ο μοναδικός υπουργός που παραιτήθηκε είναι ο Μαυρογιαλούρος! Ο μοναδικός υπουργός που παραιτήθηκε από φιλότιμο είναι ο Μαυρογιαλούρος!

τρίτη, 12 ιουνίου 2012

Στην Ελλάδα της κατοχής το 2 είναι μεγαλύτερο από το 15!Τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας ζούμε έντονα την απαξίωση και διαστρέβλωση των εννοιών. Χρησιμοποιήθηκαν κατά κόρον λέξεις για να καλύψουν και να δικαιολογήσουν ενέργειες εκ διαμέτρου αντίθετες με αυτές πού υποτίθεται υποδήλωναν οι συγκεκριμένες λέξεις. Χρησιμοποιήθηκε η λέξη πατριωτισμός αντί του ενδοτισμού, η θυσία αντί της δολοφονίας, το καθήκον αντί του δωσιλογισμού, ο ρεαλισμός αντί της υποταγής, η υπερηφάνεια αντί της δουλοπρεπείας, η δημοκρατία αντί της δικτατορίας, η ενημέρωση αντί της τρομοκρατίας κοκ. Τα παραδείγματα αμέτρητα.

Φαίνεται όμως ότι μετά την κατακρεούργηση των λέξεων, σειρά έχουν οι αριθμοί. Στην προσπάθεια τους να παρουσιάσουν το άσπρο μαύρο, οι δυνάμεις κατοχής δεν διστάζουν να διαλύσουν ακόμα και την ...προπαίδεια!

Το κύριο επιχείρημα το οποίο αναμασάνε διαρκώς είναι ότι σε περίπτωση καταγγελίας του μνημονίου ή της δανειακής συμβάσεως θα διακοπεί η χρηματοδότηση με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις.Είναι απίστευτο το θράσος τους αφού στην παραπάνω φράση υπάρχουν 3 ασύστολα ψεύδη.

Πρώτον δεν είναι δυνατόν να καταγγελθεί το μνημόνιο. Το μνημόνιο είναι ένας νόμος ο οποίος μπορεί πολύ απλά να καταργηθεί και να αντικατασταθεί από κάποιον άλλο.

Δεύτερον, μπερδεύουν συνεχώς εσκεμμένα το μνημόνιο με την δανειακή σύμβαση. Να θυμίσουμε ότι η πρώτη δανειακή δεν ήρθε ποτέ στην Βουλή για κύρωση ενώ η δεύτερη δανειακή σύμβαση ψηφίστηκε μεν ως σχέδιο, δεν ήρθε όμως ούτε αυτή ποτέ στην Βουλή για κύρωση μετά την υπογραφή της όπως θα έπρεπε.

Είναι λοιπόν αδύνατον να καταγγείλεις κάτι το οποίο δεν υφίσταται.

Τρίτον, ας υποθέσουμε ότι η κατάργηση του μνημονίου οδηγεί στην διακοπή της χρηματοδοτήσεως. Ας προσπεράσουμε ελαφρά τί καρδία το γεγονός ότι διακοπή χρηματοδοτήσεως σημαίνει ότι οι τράπεζες των δανειστών μας θα σταματήσουν να χρηματοδοτούνται (σχεδόν όλη η χρηματοδότηση σε αυτές καταλήγει και όχι για τις εσωτερικές μας ανάγκες), ας προσπεράσουμε το γεγονός ότι το υπό κατάρρευση ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα θα αντέξει τους βαναύσους αυτούς κραδασμούς, ότι τα spreads χωρών όπως η Ισπανία και Ιταλία δεν θα απογειωθούν, ότι το ευρώ δεν θα καταρρεύσει εν μία νυχτί, και ότι τέλος πάντων δεν θα ανοίξει μύτη.

Ύστερα λοιπόν από αυτές τις 'ρεαλιστικές' υποθέσεις ας θεωρήσουμε ότι πράγματι η χρηματοδότηση διακόπτεται βιαίως. Στην περίπτωση αυτή είναι προφανές ότι σταματάμε να εξυπηρετούμε το χρέος μας και προσπαθούμε να τα βγάλουμε πέρα στηριζόμενοι αποκλειστικά στις δικές μας δυνάμεις.

Πόσο όμως είναι το πρωτογενές έλλειμα πού ακόμη και οι δυνάμεις κατοχής παραδέχονται; Δύο δις. Μας λείπουν δηλαδή δύο δις όχι για να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις, αλλά για να καλυφθούν όλες οι δαπάνες του κράτους ήτοι παιδεία, νοσοκομεία, στρατός, μισθοί, συντάξεις κλπ.

Τι θα γίνει αντίθετα στην περίπτωση πού εκλεγεί η ΝΔ και συνεχιστεί η εφαρμογή του μνημονίου; Η χρηματοδότηση θα συνεχιστεί αλλά θα πρέπει να κάνουμε άμεσα περικοπές 15 δις. Με άλλα λόγια είναι πιο εύκολο να κόψουμε 15 δις παρά να εξοικονομήσουμε 2 δις!!!

Η παράνοια σε όλο της το μεγαλείο!!!

Βέβαια οι άνθρωποι δεν είναι παρανοϊκοί . Εμάς θέλουν να τρελάνουν. Το μόνο πού τους ενδιαφέρει είναι η προάσπιση των συμφερόντων των ξένων αφεντικών τους ενώ αδιαφορούν παντελώς για την δολοφονία ενός ολοκλήρου λαού. Ο απόλυτος ορισμός του δοσιλογισμού.

Είμαι 41 ετών και έχω να ψηφίσω από το 1989. Ήμουν τυχερός γιατί από νωρίς κατάλαβα ότι όλο αυτό το σκηνικό της δήθεν δημοκρατίας πού έχουν στήσει δεν είναι τίποτα άλλο από ένα προκάλυμα για μία άθλια ολιγαρχία πού νέμεται τον πλούτο της χώρας μας. Αρνήθηκα να λάβω μέρος στο σιχαμένο και στημένο παιχνίδι τους πού θρασύτατα είχαν ονομάσει Δημοκρατία.

Στις εκλογές όμως της 17ης Ιουνίου αποφάσισα να δώσω το 'παρών'. Το δίλημμα είναι σαφές: Υποταγή ή Ελευθερία. Με τον εκλογικό νόμο - έκτρωμα πού έχουν κατασκευάσει δεν μας αφήνουν κανένα περιθώριο στο να ψηφίσουμε ελεύθερα. Ή θα κερδίσουν οι δυνάμεις του δωσιλογισμού και του ξεπουλήματος ή θα ορθώσουμε ανάστημα και θα κερδίσει η ελπίδα.

Ο Σύριζα είτε συμφωνούμε είτε όχι με τις θέσεις του, αυτήν την στιγμή εκφράζει την αντίσταση ενός λαού στις δυνάμεις κατοχής. Δεν είναι δυνατόν από το 4% να φλερτάρει με το 32% φεύγα, επειδή ξαφνικά όλοι εμείς καταλάβαμε ότι αυτά πού τόσον καιρό έλεγε το συγκεκριμένο κόμμα ήταν ορθά. Η εκτίναξη του Σύριζα οφείλεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο γεγονός ότι λέει ΟΧΙ στο ξεπούλημα και την υποταγή ενός λαού καθώς και στην λαϊκή απαίτηση για την παραδειγματική τιμωρία όσων μας οδήγησαν ως εδώ.

Υπάρχουν πολλά με τα οποία δεν συμφωνώ, όπως και η πλειοψηφία αυτών πού θα ψηφίσουν Σύριζα. Θέλω όμως να πιστεύω ότι ιεραρχώ σωστά. ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ. Πρώτα θα διώξουμε τους κατακτητές και τούς εδώ υποτακτικούς τους και μετά θα λύσουμε τα κακώς κείμενα της χώρας μας (άκρατος συνδικαλισμός, κομματικοποίηση των πάντων, διεφθαρμένο δημόσιο) τα οποία θρασύτατα και χωρίς καμία αιδώ μάς τα παρουσιάζουν ως τις αιτίες της κρίσεως. Σε επόμενο άρθρο μας θα αναλύσουμε ότι είναι τελείως διαφορετικό πράγμα τα κακώς κείμενα της χώρας μας και τελείως διαφορετικό οι αιτίες της κρίσεως πού τόσο πολύ βολεύει τα καθεστωτικά ΜΜΕ να τα παρουσιάζουν ως ένα και το αυτό.

Έτσι για παράδειγμα πρώτα θα σωθούμε και μετά θα αντιμετωπίσουμε το τεράστιο πρόβλημα που λέγεται μεταναστευτικό.

Κατηγορείται ο Σύριζα από τα τέως μεγάλα κόμματα για τις θέσεις του για το μεταναστευτικό. Ποιός όμως έφερε όλους τους μετανάστες στην Ελλάδα; Ποιός έλεγε ότι καλωσορίζουμε τους μετανάστες στην χώρα μας και περιμένουμε με χαρά και άλλους; Ποιος ψήφισε το νόμο για την απόδοση ελληνικής ιθαγενείας στους μετανάστες; Ο Σύριζα;

Με τον ίδιο τρόπο πού μας κατέστρεψαν οικονομικά όλα αυτά τα χρόνια και τώρα μας τρομοκρατούν ότι αν δεν τους ψηφίσουμε δεν θα μας σώσουν!!! έτσι και με τους μετανάστες αφού αυτοί επέτρεψαν την αθρόα εισαγωγή τους, τώρα μας καλούν να τους ψηφίσουμε για να μας απαλλάξουν από αυτούς!!!

Όχι μόνο δεν έχουν σκοπό να διώξουν τους παρανόμους μετανάστες, αντιθέτως έχουν ξεκινήσει ήδη να σχεδιάζουν Ελεύθερες Οικονομικές Ζώνες (ΕΟΖ) όπου για ένα κομμάτι ψωμί τόσο οι μετανάστες όσο και οι Έλληνες θα εργάζονται για να ανέβει επιτέλους ο ανταγωνισμός της ελληνικής οικονομίας!!!

Ομοίως κατηγορούν τον Σύριζα για ανθελληνική πολιτική στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής. Ποιοί; Οι υπαίτιοι των Ιμίων; Αυτοί πού έχουν αφήσει την Θράκη να γίνει ένα νέο Κόσσοβο; Αυτοί πού τόσα χρόνια δεν τόλμησαν να επεκτείνουν τα χωρικά μας ύδατα από τα 6 στα 12 μίλια; Αυτοί πού ξαφνικά ανακάλυψαν την ΑΟΖ; Έχουν και το θράσος οι δωσίλογοι να παρουσιάζονται ως πατριώτες!

Πολιτικάντηδες και αγύρτες του αισχύστου είδους.

Οι ίδιοι κατηγορούν τον Σύριζα ότι έχει στρογγυλέψει τις θέσεις του όσον αφορά την καταγγελία του μνημονίου. Όσον αφορά όμως τις θέσεις του στο μεταναστευτικό θεωρούν ότι παραμένουν το ίδιο επικίνδυνες για τον τόπο. Μα είναι δυνατόν ένα κόμμα πού θα εκπροσωπεί ένα τόσο μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού να πάει κόντρα στο ρεύμα, αφού είναι πια καθολική απαίτηση να δωθεί λύση στο μεταναστευτικό;

Όπως εμείς, ο απλός λαός επέβαλλε την αλλαγή στην οικονομική πολιτική με την κατάργηση του μνημονίου έτσι πάλι εμείς θα επιβάλλουμε την επίλυση του μεταναστευτικού. Ο Σύριζα θα αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να υιοθετήσει πέραν της κοινωνικής δικαιοσύνης πού τώρα πρεσβεύει και τον καλώς εννοούμενο πατριωτισμό.

Είναι η πρώτη φορά πού ο λαός επιβάλλει την ατζέντα της πολιτικής και όχι οι πολιτικοί.

Για αυτόν και μόνο τον λόγο νομίζω ότι αξίζει κανείς να πάει να ψηφίσει. Αξίζει να πάει να ψηφίσει ΟΧΙ στην υποθήκευση και υπουδήλωση της χώρας μας. Στις 17 Ιουνίου έχουμε μοναδική ευκαιρία να γκρεμίσουμε το σαθρό σύστημα. Τώρα είναι η ευκαιρία μας! Ας μην την αφήσουμε να πάει χαμένη. Ας τους στείλουμε στον αγύριστο!

ΥΓ*: Ας θυμηθούμε τι έλεγε η αείμνηστη Μαλβίνα το 1996 και πώς επιβεβαιώνεται σήμερα: 'Εθνική απονεύρωση εκσυγχρονισμένε μου Έλληνες. Αυτό μας περιμένει. Και πώς θα γίνει; Από ποιούς; Ε από ανθρώπους πού νομίζουν ότι η χώρα μας είναι μία ευρωπαϊκή εταιρεία αγνοώντας την αιματηρή ιστορίας της. Από πληρωμένους κονδυλοφόρους θα γίνει, πού προσπαθούν να μας κομπλάρουν ότι δεν είμαστε και τόσο Ευρωπαίοι.

Οι Έλληνες ήταν οι πρώτοι πού κόμισαν μία πρόταση ζωής στον κόσμο. Κι ακόμα το διατηρούμε μέσα μας το βίτσιο. Και ακόμα είτε συνειδητά, είτε και ανεπίγνωστα νοηματοδοτούμε τον κόσμο, την ιστορία και τον πολιτισμό κι ας λένε ότι θένε'.

* Αντιγραφή από την εφημερίδα 'Το ΧΩΝΙ', τεύχος 8.

Jimi Hendrix-'If 6 Was 9'-1968


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου