Ακολουθείστε ...

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Eίσαι ή ηλίθιος ή δειλός. Διάλεξε…



Η «επίσκεψη» της φράου Μέρκελ έφερε τελικά αποτέλεσμα.
Καταρχάς φάνηκε ότι οι Έλληνες δεν πρόκειται να αντιδράσουν σε ό,τι κι αν τους κάνουν. Οι 50.000 διαδηλωτές στην Αθήνα δεν είναι αντίδραση, είναι σχολική εκδρομή (ούτε καν μονοήμερη).
Και μπορεί οι εφημερίδες να γράφουν για τη «φιλία που υποσχέθηκε η Καγκελάριος», όμως η είδηση της επόμενης μέρας αποδεικνύει ότι η «εισβολή» πέτυχε.
Όλως τυχαίως, ακριβώς την επομένη της «επίσκεψης», το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg (αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την Bloomberg δείτε το link του wikipedia http://en.wikipedia.org/wiki/Bloomberg_L.P. ) ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα θα γίνει η μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή χώρα στην παραγωγή χρυσού ως το 2016.
Θα γίνουμε όλοι πλούσιοι, με άλλα λόγια.
Δυστυχώς μας προλάβανε κάποιοι άλλοι, αυτοί που αγοράσανε τα ορυχεία αντί πινακίου φακής:
Οι ΚαναδέζικεςEuropeanGoldfields,TVX, καιEldoradoGold, όπως και η GloryRecourses, οι ιδιοκτήτριες εταιρείες των ορυχείων Ολυμπιάδας, Σκουριών και Στρατωνίου, καθώς εκείνου στις Σάπες Ροδόπης, θα βγάλουν πολύ χρυσό.
Μέχρι τώρα είχαν βρει πολλά γραφειοκρατικά εμπόδια, καθώς και προβλήματα με τις τοπικές κοινότητες.
«Τώρα όμως χάρη και στο πρόγραμμα έγκρισης έργων γνωστό και ως «fast track», στόχος του οποίου είναι η δημιουργία ενός φιλικού επιχειρησιακού περιβάλλοντος για στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις, αυτά τα προβλήματα λύθηκαν.
Μάλιστα, επισημαίνεται ότι αυτή τη στιγμή ο χρυσός είναι το μόνο μέταλλο που επιτρέπει τη ταχεία έγκριση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στη χώρα.»
Σύμπτωση, θα μου πείτε. Κοίτα να δεις όμως ότι σήμερα, έτυχε άλλη μια σύμπτωση.
Με επείγον σημερινό (10/10/2012) έγγραφο προς το Δασαρχείο Αρναίας, το Υπουργείο Περιβάλλοντος δίνει εντολή στο δασαρχείο να υπογράψει με την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός, «Πρωτόκολλο Εγκατάστασης και Υλοτόμησης».
Η απόφαση αυτή αφορά 3.273 στρέμματα αρχέγονου δάσους στις Σκουριές και 857 στρέμματα στον Κοκκινόλακκα για την κατασκευή χώρου απόθεσης κυανιούχων αποβλήτων.
Υλοτόμηση νομίζω ότι ξέρετε τι σημαίνει.
Και ίσως αυτό να μη σας φαίνεται «τρομερό», αν έχετε στο μυαλό σας τη γραφική εικόνα του χρυσοθήρα-καουμπόι που ψάχνει για χρυσό στο ποτάμι ή τους εφτά νάνους που σκάβουν στις σπηλιές με τις μικρές και χαριτωμένες αξίνες τους.
«Χαΐ-χο, χαΐ-χο, στο σπίτι μου γυρνώ.»
Δυστυχώς, όμως, η σύγχρονη εξόρυξη χρυσού δε γίνεται από νάνους –ούτε με αξίνες.
Τώρα πια, στον υπέροχο κόσμο μας, η εξόρυξη γίνεται με κυανιούχα υδατικά διαλύματα.
Πόσο ασφαλές είναι το κυάνιο;
Το κυάνιο είναι θανατηφόρο ακόμα και σε πολύ μικρές ποσότητες. Μια κουταλιά ενός διαλύματος 2% μπορεί να σκοτώσει έναν ενήλικα, ενώ αρκούν 200 mg υδροκυανίου για το ίδιο αποτέλεσμα.
Για να εξορυχτούν 1-3 γραμμάρια χρυσού πρέπει να «κυανωθεί» ένας τόνος κοιτάσματος.
Και για να καταλάβουν και τα παιδάκια που διαβάζουν κρυφά από τον μπαμπά τους το Γελωτοποιό θα δώσουμε μια εικόνα:
Για χρυσό ίσο με ένα κόκκο ρυζιού θα πρέπει (αφού κόψουμε τα δέντρα που μας ενοχλούν) να σκάψουμε και να βγάλουμε ένα τόνο χώμα. Σε αυτό ρίχνουμε 610 γραμμάρια κυανιούχου νατρίου (θανατηφόρα δόση 0,1 γραμμάρια) και πάρα πάρα πάρα πολύ νερό.
Μόλις πάρουμε το χρυσό και ξεφορτωθούμε το τοξικό νερό (όπου μπορούμε) έχουμε ένα τόνο μολυσμένου χώματος, το οποίο το πετάμε στη χωματερή που κατασκευάσαμε (κι από την οποία μολύνεται όλη η περιοχή).
Απλό και ασφαλές.
Αρκεί, φυσικά, να μη συμβεί κανένα ατύχημα, τα οποία –ως γνωστόν- συμβαίνουν πολύ συχνά. Για παράδειγμα:
19 Αυγούστου 1995: Σε χρυσωρυχείο της Νέας Γουινέας, που εκμεταλλευόταν Καναδέζικη εταιρεία, έσπασε το φράγμα της λίμνης αποβλήτων και 839 εκατομμύρια γαλόνια υπέροχου κυανιούχου νερού απελευθερώθηκαν στους ποταμούς. Ολόκληρη η περιοχή κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.  15.000 άνθρωποι (είναι αραιοκατοικημένη περιοχή) μετακόμισαν στην Ελβετία.
20 Μαΐου 1998. Kyrgyzstan (που στο διάολο είναι αυτό;)
Ένα φορτηγό που μετέφερε κυάνιο για το ορυχείο της Καναδέζικης εταιρείας Cameco (να προτιμάτε μόνο καναδέζικες εταιρείες για το χρυσό της χώρας σας), πέφτει από μια γέφυρα μέσα σε ποταμό.
Δύο τόνοι κυανίου απελευθερωθήκαν στο ποτάμι. 2557 άνθρωποι δηλητηριάστηκαν, 850 νοσηλεύτηκαν, 4 πέθαναν (σας φαίνονται λίγοι; αν ήταν τα παιδιά σας ανάμεσα τους θα είχατε άλλη άποψη).
Ιανουάριος 2000, Ρουμανία
Διαρρηγνύεται το φράγμα αποβλήτων και 100.000 κυβικά μέτρα νερού μολυσμένο με κυάνιο και βαρέα μέταλλα πέρασαν από τον παραπόταμο στο «γαλάζιο» Δούναβη. Η οικολογική καταστροφή θεωρήθηκε η σοβαρότερη στον ευρωπαϊκό χώρο μετά το ατύχημα του Τσερνομπίλ.
«Εμείς ζούμε μακριά από τα ορυχεία, τι μας νοιάζει;» θα πει ένας υπέροχος άνθρωπος.
Τα αιωρούμενα σωματίδια που εκπέμπονται περιέχουν βαρέα μέταλλα και τοξικούς ρύπους (διοξείδιο του άνθρακα, διοξείδιο του θείου, κυανιόντα). Και δεν είναι καθόλου απίθανη, με τη βοήθεια και των καιρικών συνθηκών, η μεταφορά των σωματιδίων σε αποστάσεις που υπερβαίνουν τα 100 χιλιόμετρα. Πόσο απέχει η Θεσσαλονίκη από το ορυχείο των Σκουριών;(σε ευθεία, τα σωματίδια δεν πηγαίνουν με λεωφορείο) 60 ή 80 χιλιόμετρα; Όποιος το βρει κερδίζει έναν καρκίνο (προσφορά του Ελληνικού Χρυσού).
Γενικά οι επιπτώσεις της χημικής εξόρυξης χρυσού στην υγεία των ανθρώπων και στο περιβάλλον είναι πολύ χειρότερες απ’ όσο μπορείτε να φανταστείτε (εκτός κι αν βλέπετε πολλές ταινίες τρόμου). Στο τέλος του κειμένου παραθέτω links για να απολαύσετε το μέλλον που σας περιμένει.
Για να το πούμε με απλά λόγια, πέρα από το γεγονός ότι οι περιοχές γύρω από τα ορυχεία, καθώς όλα τα υδροφόρα κοιτάσματα, θα είναι μολυσμένες, οι καρκινογενέσεις, οι δηλητηριάσεις και οι μεταλλάξεις θα πολλαπλασιαστούν.
Οι άνθρωποι που ζουν κοντά σε ορυχεία ζούνε 10-15 χρόνια (κατά μέσο όρο) λιγότερο.
Ποιο θα είναι το κέρδος για τους Έλληνες; (πέρα από ότι θα φύγουν μια ώρα αρχύτερα από αυτήν την Κοιλάδα των Δακρύων).
Μερικές θέσεις εργασίας των 500 ευρώ. Αλλά ο Γελωτοποιός θα σας συμβούλευε να μη δουλέψετε στα ορυχεία. Καλύτερα να πουλήσετε ένα νεφρό σας. Πιο πολύ θα ζήσετε.
Τα ορυχεία είναι ιδιωτικά, οπότε το κράτος δε θα κερδίζει παρά μόνο μέσω της φορολογίας (και ξέρετε πόσο αυστηρό είναι το κράτος μας με τη φορολόγηση των ξένων εταιρειών).
Τουριστικά και αγροτικά οι συγκεκριμένες περιοχές θα είναι ελκυστικές όσο η ατόλη του Μπικίνι (εκεί που ζει ο μεταλλαγμένος Μπομπ Σφουγγαράκης).
Αυτά…
Τι; Θέλατε περισσότερα;
Για σκεφτείτε, ποιες είναι οι πρώτες χώρες σε παραγωγή χρυσού ή διαμαντιών στον κόσμο. Μήπως είναι η Δανία; Η Ελβετία; Η Γερμανία;
Λάθος. Είναι κυρίως αφρικανικές χώρες, καθώς και η Ινδία, η Κίνα και η Βραζιλία.
Και όπως όλοι γνωρίζουν οι λαοί σε αυτές τις χώρες έχουν το υψηλότερο βιοτικό επίπεδο.
Τι φοβόσασταν μη γίνουμε; Αλβανία; Όχι, Κονγκό θα γίνουμε, στην καλύτερη περίπτωση.
Και μη βιαστείτε να κατηγορήσετε τη Μέρκελ ή τους σιωνιστές ή τις ελληνικές κυβερνήσεις για τον καρκίνο που θα πάθετε. Ο αφελής Γελωτοποιός θα σας φανερώσει τους αληθινούς ενόχους.
Εμείς. Εμείς είμαστε οι ένοχοι.
Θα σας το εξηγήσω με αριθμούς: Το 50% των Ελλήνων είναι ηλίθιοι. Λίγους λέω; Μπορεί.
Αυτό το 50% του ελληνικού λαού πιστεύει ότι όλα γίνονται για να βγούμε από την οικονομική κρίση και ότι σε λίγα χρόνια το βούτυρο θα είναι παχύ και το ψωμί άσπρο. Μέχρι τότε θα βλέπει τηλεόραση, θα πίνει καφέ και θα περιμένει να τον σώσει ο Λαζόπουλος.
Το άλλο 50% (και σε αυτούς ανήκει και ο μεγαλειώδης Γελωτοποιός) είναι δειλοί. Καταλαβαίνουν τι συμβαίνει, αλλά περιμένει να τους σώσει… Ποιος;
Η επανάσταση δε θα ξεκινήσει από την τηλεόραση ούτε από το ίντερνετ, δε θα την κάνουν οι κουζουλοί (όπως θέλουμε να βαυκαλιζόμαστε σ’ αυτό το μπλοκ) ούτε οι «ειρηνικοί διαδηλωτές» ούτε αυτοί που φωνασκούν για κρεμάλες στο facebook.
Η επανάσταση θα αρχίσει όταν ΕΓΩ θα πω ότι δεν αντέχω άλλο και αδιαφορώντας για το αν έχω παρέα θα βγω στο δρόμο έτοιμος να θυσιάσω τα πάντα –και κυρίως τη ζωή μου.
Μέχρι τότε θα πρέπει να συνηθίσουμε τον καρκίνο, τη φτώχεια, τα άρρωστα παιδιά μας και τις καναδέζικες εταιρείες χρυσού.
Μέχρι τότε θα πρέπει να συνηθίσουμε την ιδέα της εξαθλίωσης.
Βρισκόμαστε στο Εγώ πλέον και όχι στο Εμείς.
ΥΓ: Μη διαμαρτύρεσαι εσύ… Ναι, σε σένα το λέω, σε σένα που διαβάζεις αυτές τις γραμμές. Αφού αποδέχεσαι όσα συμβαίνουν είσαι ή ηλίθιος ή δειλός. Διάλεξε…

2 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια για το θαυμάσιο αυτό κείμενο.
    Πολύ σωστά και ενδιαφέροντα όλα αυτά.
    Μια ερώτηση μόνο (τέσσερις):
    Εγώ που δε θέλω να κατέβω στο δρόμο και να γίνω σάκος προπονήσεως των ΜΑΤ, ούτε πειραματόζωο για τα ληγμένα χημικά τους, ΑΛΛΆ.....
    ΔΕΝ πλήρωσα και ΔΕΝ πληρώνω κανένα χαράτσι ή φόρο, ΔΕΝ έκανα φορολογική δήλωση, ΔΕΝ σηκώνω τα τηλέφωνα στις τράπεζες, περιμένω και δέχομαι τις επικείμενες κυρώσεις,
    (κάνω με λίγα λόγια πολιτική ανυπακοή)
    Τι ακριβώς είμαι;
    ηλίθιος ή δειλός;

    Θα μου πείτε:
    "Η μαμή της ιστορίας, είναι η βία" αλλά βία είναι μόνο η σωματική;
    Πως περιμένετε από ένα λαό, γαλουχημένο 30 χρόνια στο καναπέ τη λαμογιά και τη βολή του, να σηκωθεί ξαφνικά και να δώσει τη ζωή του;
    Για ποιές αξίες;

    Ευχαριστώ
    και πάλι συγχαρητήρια για το άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστό αυτό που λες, Κώστα (;). Αν κάναμε όλοι (οι πιο πολλοί τουλάχιστον) πολιτική ανυπακοή θα είχε τελειώσει ήδη αυτό το παραμύθι.
    Αλλά στην Ινδία, για παράδειγμα, πολιτική ανυπακοή σήμαινε ότι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι παραιτούνταν για να μην εξυπηρετούν τους Άγγλους, τα παιδιά δεν πηγαίναν στο σχολείο και κανείς δεν αγόραζε τα μονοπωλιακά προϊόντα των Βρετανών...
    (Αυτοί, βεβαίως, είχαν και έναν Γκάντι να τους εμπνέει και να βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή ή πίσω από τα κάγκελα.)

    Αν, δηλαδή, υπήρχε μεγαλύτερη συμμετοχή τότε... Αλλά έχεις δίκιο. Για ποιες αξίες πλέον; Πιστεύω εις έναν εαυτό παντοκράτορα και στην οικογένεια μου, αυτή είναι η μόνη αξία του Έλληνα.

    (Βλακείες γράφω, δεν μπορώ να οργανώσω καλά τη σκέψη μου την ημέρα, με εμποδίζει το φως του ήλιου... Ευχαριστώ ΔενΧ3, για την αναδημοσίευση).

    ΑπάντησηΔιαγραφή