Ακολουθείστε ...

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Αμόρφωτοι και αδαείς ή σκόπιμα παραπλανητικοί MEGAλοδημοσιογράφοι;


Σε άρθρο του Ι. Κ. Πρετεντέρη μεταξύ άλλων διαβάζουμε:

«… φοβέρα καμιά!»
Του Ι. Κ. Πρετεντέρη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη 06 Ιουνίου 2012

Εξ όσων γνωρίζω, σε καμία από τις γνωστές γλώσσες της υφηλίου δεν υπάρχει η λέξη «κινδυνολογία». Είναι αποκλειστικά ελληνική πατέντα

Με μία πρόχειρη έρευνα στο διαδίκτυο έχουμε εκατοντάδες αποτελέσματα. Δείτε παρακάτω μερικά:

κινδυνολογία

WordReference English-Greek Dictionary © 2012:
Matching entries from other side of dictionary
scaremongering n
(alarming people needlessly)
κινδυνολογία ουσ.θηλ.














Διαβάστε  και το πλήρες άρθρο:

[ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΑ ]

«… φοβέρα καμιά!»

Του Ι. Κ. Πρετεντέρη

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη 06 Ιουνίου 2012

Εξ όσων γνωρίζω, σε καμία από τις γνωστές γλώσσες της υφηλίου δεν υπάρχει η λέξη «κινδυνολογία». Είναι αποκλειστικά ελληνική πατέντα.
Και αυτό επειδή ο Ελληνας είναι ίσως ο μοναδικός κάτοικος του πλανήτη που δεν παίρνει χαμπάρι από κινδύνους. Που «δεν τον σκιάζει φοβέρα καμιά»!
- Πονούν ωρέ τα παλικάρια;
Ε, λοιπόν, δεν πονούν. Και γι' αυτό, άλλωστε, του Ελληνα ο τράχηλος ζυγό δεν υποφέρει - με εξαίρεση, βεβαίως, τα τετρακόσια τόσα χρόνια Τουρκοκρατίας, Ενετοκρατίας, Βαυαροκρατίας και όποιας άλλης «-κρατίας» κυκλοφόρησε στα μέρη μας!
Στο πλαίσιο αυτό, η επινόηση της «κινδυνολογίας» δεν αποτελεί παρά την έμμεση επιβεβαίωση της καραμπουζουκλίδικης θεωρίας ότι ο λαός δεν πρέπει να πτοείται από κινδύνους. Οτι γι' αυτόν κίνδυνοι δεν υπάρχουν.
Το πολύ πολύ να κουβεντιάζει για τους κινδύνους ή να αμφισβητεί τους κινδύνους χωρίς φυσικά η κουβέντα να επηρεάζει το φρόνημά του.
Τι είναι, όμως, ακριβώς η «κινδυνολογία»;
Είναι να λες, ας πούμε, στον κόσμο πως αν δεν πάρουμε τη δόση της δανειακής σύμβασης δεν θα υπάρχουν φάρμακα για τους καρκινοπαθείς.
Αλλά, ως γνωστόν, τέτοιος πραγματικός κίνδυνος δεν υπάρχει. Το λένε για να μας τρομάξουν.
Και όταν κοπούν τα λεφτά και λείψουν τα φάρμακα, αυτό δεν αποδεικνύει ότι ο κίνδυνος υπήρχε. Αποδεικνύει απλώς ότι φταίει ο Λοβέρδος!
Το ίδιο συμβαίνει με το ευρώ.
Ολοι ξέρουμε ότι κανείς δεν τολμάει να μας βγάλει από το ευρώ αφού όλοι φοβούνται ότι σε αυτή την περίπτωση θα καταρρεύσει η παγκόσμια οικονομία και θα γεμίσει φτωχαδάκια η Γουόλ Στριτ.
Απλώς όλες οι κυβερνήσεις της Ευρώπης, όλες οι πολιτικές παρατάξεις, όλοι οι οικονομικοί παράγοντες, όλες οι εφημερίδες του κόσμου, όλοι οι ειδικοί Οργανισμοί απέκτησαν ένα καινούργιο χόμπι: τους αρέσει να τρομάζουν τους Ελληνες!
Ξυπνάει λοιπόν το πρωί ο Σόιμπλε, παίρνει τηλέφωνο τον Μοσκοβισί και τον ρωτάει:
- Αγοράρα, τι κάνουμε; Θέλεις να τους τρομάξεις σήμερα εσύ κι εγώ να πάρω το Σαββατοκύριακο;
- Μπα, του απαντάει ο Μοσκοβισί. Σήμερα τους τρομάζει η HSBC. Αν δεν σε πειράζει, τρόμαξέ τους εσύ αύριο για να πάρω εγώ το Σαββατοκύριακο που δεν έχει και μπάλα!
Εμείς, βεβαίως, το πιάσαμε το κόλπο. Και γι' αυτό βαφτίσαμε τον κίνδυνο «κινδυνολογία»!
Διότι άντε να σε τρομάξουν οι χομπίστες όταν εσύ ξέρεις ότι κίνδυνος δεν υπάρχει. Και εφόσον δεν υπάρχει κίνδυνος, μπορείς να κάνεις ό,τι σου γουστάρει. Ανετα. Αφοβα. Και αψήφιστα.
Λογικό. Ξέρετε πόσοι ατρόμητοι έχουν πηδήξει από ουρανοξύστη σίγουροι ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να τσακιστούν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου