Ακολουθείστε ...

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Βάρκιζα δεν θα υπάρξει άλλη!


Εμπρός Λαέ μην σκύβεις το κεφάλι
Να είσαι σίγουρος
Πως Βάρκιζα δεν θα υπάρξει άλλη!

Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013


Βάρκιζα δεν θα υπάρξει άλλη!

Γράφει ο Δευκαλίων


Αισίως φτάσαμε στις 12 Φεβρουαρίου. Η ύφεση του Δ΄ τριμήνου δεν ανακοινώθηκε ακόμη. Που θα πάνε όμως; Θέλουν δεν θέλουν θα την ανακοινώσουν και τότε όσοι καλοπροαίρετοι απέμειναν θα καταλάβουν ότι δεν υπάρχει μνημονιακή πολιτική αλλά μνημονιακή λαίλαπα!

Εν τω μεταξύ από την αντιπολίτευση άρχισαν να ψάχνουν και να ρωτάνε για την ιστορία του δημοσιονομικού πολλαπλασιαστή. Βλέπουμε άγριες διαθέσεις...
Αυτό δεν το καταλαβαίνουν οι κυβερνητικοί της φιλομνημονιακής συγκυβέρνησης που δηλώνουν με περισσό θράσος ότι ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα είναι ακόμα υψηλός!
Σίγουρα στην Γκάνα και την Ακτή Ελεφαντοστού οι κατώτατοι μισθοί είναι μικρότεροι.
Στο μέτωπο της διαπλοκής μαίνεται ο αφανής πόλεμος μεταξύ των επιχειρηματιών κ.κ. Σ. Κόκκαλη και Δ. Μελισσανίδη με αντικείμενο την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ και τον τελικό αγοραστή του Οργανισμού. Οι επιπτώσεις αυτού του πολέμου θα επηρεάσουν αργά ή γρήγορα το εσωτερικό της φιλομνημονιακής κυβέρνησης Σαμαρά, ενώ ταυτόχρονα και η ιδιωτικοποίηση των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ δεν πάει επίσης καλά.
Δηλαδή εν κατακλείδι η επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν γίνεται στην ώρα που ήταν προγραμματισμένη, ενώ ταυτόχρονα οι βασικές και μεγάλες ιδιωτικοποιήσεις βαλτώνουν. Δύο βασικοί πυλώνες της οικονομικής πολιτικής της μνημονιακής κυβέρνησης Σαμαρά (επανακεφαλαιοποίηση και ιδιωτικοποιήσεις) πιθανότατα κινδυνεύουν με κατάρρευση.
Όμως, όλα αυτά προς ενημέρωση των αναγνωστών μας. Δεν θα λύσουμε εμείς τα προβλήματα της φιλομνημονιακής συγκυβέρνησης Σαμαρά. Αυτό ας το κάνουν τα σαΐνια του Μαξίμου. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να διαλυθούν μία ώρα αρχύτερα.
Όλοι εμείς, όπως έχει προτείνει η στήλη, εφαρμόζουμε την πολιτική της τακτικής οπισθοχώρησης. Αυτή την στιγμή καταγγέλλουμε όσο πιο σκληρά μπορούμε το μνημόνιο και την μνημονιακή πολιτική. Θα έρθει πολύ σύντομα η κατάλληλη ώρα που το αντιμνημονιακό κίνημα θα περάσει στην αντεπίθεση ξεδιπλώνοντας τις...
αντίστοιχες πολιτικές στο κοινοβούλιο και τον λαό.
Όταν λοιπόν έρθει η κατάλληλη ώρα και οι τακτικές συνθήκες το επιτρέψουν θα ξεκινήσει η αντεπίθεση. Υπάρχει πλέον η απαραίτητη πείρα για να επιλεγεί σωστά η ώρα, ο τόπος και ο τρόπος της μεγάλης και αποφασιστικής μάχης. Η τελική μάχη θα δοθεί με τους καλύτερους δυνατούς  όρους για να είναι μία νικηφόρα μάχη.
Αυτό το απλό συμπέρασμα στρατηγικής μας το διδάσκει η Ελληνική και Παγκόσμια Ιστορία και αυτό θα εφαρμοσθεί. Παραδειγματικά... Σήμερα είναι 12 Φεβρουαρίου. Επέτειος της συμφωνίας της Βάρκιζας. Της ημέρας δηλαδή που μία ηγεσία, τουλάχιστον ανεπαρκής (Γ. Σιάντος) και πιθανότατα προδοτική (Η. Τσιριμώκος) παρέδιδε ένα από το μεγαλύτερα Εθνικοαπελευθερωτικά αντιναζιστικά κινήματα της Ευρώπης, τον θρυλικό ΕΛΑΣ, σχεδόν αμαχητί στη ξένη επέμβαση.
Πρόφαση, για την τουλάχιστον προδοτική συμφωνία της Βάρκιζας που αφόπλιζε και παρέδιδε στις διαθέσεις των συνεργατών των Γερμανών τους ηρωικούς μαχητές του ΕΛΑΣ, η μάχη και ήττα του ΕΑΜ στην Αθήνα. Μίας αναίτιας και ανώφελης μάχης που δεν χρειάζονταν και δεν έπρεπε να δοθεί στα προάστια και το κέντρο των Αθηνών, ενώ τέλος παρά την ήττα δεν επηρέαζε σε τίποτε την δύναμη και το κύρος του ΕΛΑΣ. Ο ΕΛΑΣ ήταν παντοδύναμος στην Ελληνική ύπαιθρο. Εκεί ήταν το βασίλειο του, εκεί έπρεπε να περιμένει την ξένη επέμβαση και εκεί στα θρυλικά βουνά έπρεπε να επιβάλει τους όρους ειρήνης.
Κλείνοντας το σημερινό μας άρθρο και σε συνδυασμό με τα παραπάνω θα παραφράσουμε το γνωστό σύνθημα:

Εμπρός Λαέ μην σκύβεις το κεφάλι
Να είσαι σίγουρος
Πως Βάρκιζα δεν θα υπάρξει άλλη!


http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/2013/02/blog-post_815.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου