Ακολουθείστε ...

Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Αυτοί δεν πάνε καλά! Καθόλου καλά...


 ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ…

kartesios060413
Ή μάλλον «Αυτά είναι…» κι άλλα δεν έχει. Η κατάσταση περιγράφεται μόνη της. Λίγα έχω ένα γράψω. Για το τσίρκο της προανακριτικής, με σεβασμό καταθέτω το κείμενο του αρχισυντάκτη του News247 Μάνου Χωριανόπουλου, με τίτλο «Το (αναμενόμενο) δώρο του Κασιδιάρη στον Βενιζέλο».
Μέσα σε λίγες λέξεις, ο Χωριανόπουλος τα είπε όλα. «Αν δούμε όμως πιο προσεκτικά, τη στάση της «αντισυστημικής» Χρυσής Αυγής, η συμπεριφορά Κασιδιάρη, δεν εκπλήσσει. Από τον Χ. Παππά, που έκανε την ανάγκη του μπροστά στο MEGA, μέχρι τον Η. Κασιδιάρη, που είναι διαρκώς σε μια κατάσταση “φέρτε τις κάμερες, να τα σπάσω όλα”, οι κινήσεις εντυπωσιασμού πολλαπλασιάζονται, αλλά το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο. Ουσία μηδέν, κυνήγι στους αδύναμους και άλλοθι στην κυβέρνηση για να στρίβει όλο και πιο δεξιά. Μπορεί το μαντρόσκυλο να γαβγίζει, αλλά στα δύσκολα (μεταλλεία χρυσού, φορολόγηση κεφαλαίου, εναντίωση στις απεργίες) τον αφέντη του, δεν τον δαγκώνει».
Θα παρακαλούσα να διαβάσετε όλο το άρθρο, διότι κάθε λέξη του είναι χρήσιμη στην κατανόηση της πραγματικότητας που έχει διαμορφωθεί. Κάθε μέρα που περνάει φαίνεται όλο και περισσότερο για ποιον είναι χρήσιμη η «Χρυσή Αυγή» κι όλα τα υπόλοιπα είναι για να ασχολείται το MEGA και οι φυλλάδες των «αποκαλύψεων». Άξιες οι χορηγίες του συστήματος προς τους νεοναζί, λοιπόν.
Στην ίδια επιτροπή, που υποχρεούμαι να υπενθυμίσω ότι ασχολείται με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, το ξεβράκωμα και η προσπάθεια συγκάλυψης των ενόχων και ενοχών, δεν έχει προηγούμενο. Αντιγράφω από το«Κουτί της Πανδώρας» απόσπασμα των «σκληρών» ερωτήσεων του Άδωνι Γεωργιάδη προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς και τις «συγκλονιστικές» απαντήσεις του δεύτερου. Υπενθυμίζω ότι Γεωργιάδης και Βενιζέλος ανήκουν σε αντίπαλα κόμματα, που λέει ο λόγος…
«ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ωραία.
Έχω ένα άλλο και τελευταίο κεφάλαιο στο οποίο για μένα υπάρχει μια σκιά.
Κύριε Πρόεδρε, υπάρχει μια εμμονή του κ. Βαξεβάνη εναντίον του προσώπου σας.
ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Βενιζέλος): Τι λέτε;
ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Έτσι το εκλαμβάνω εγώ.
ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Βενιζέλος): Όχι μόνο εναντίον του προσώπου μου.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Και εναντίον του δικού μου, αλλά αυτό δεν έχει σημασία.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Δεν είναι ο μόνος.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Εντάξει. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ότι ο κ. Βαξεβάνης έχει εμπλακεί στη δημοσίευση της Λίστας. Γι’ αυτό και τον συνδέω. Δεν το λέω για λόγους κουτσομπολιού.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Φαίνεται ότι έχει ιδιαίτερες προτιμήσεις.
ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Βενιζέλος): Ναι.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ένα λεπτό, σας παρακαλώ. Έχω …
ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Βενιζέλος): Έχει αναγνωρισμένα πρόσωπα, όπως για παράδειγμα εναντίον του κ. Σάλλα.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Θέλω να πάω στην υπόθεση. Δεν με ενδιαφέρει το γενικό.
ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Βενιζέλος): Έχει μια εμμονή με τον κ. Σάλλα. Επίσης, έχει πολύ συγκεκριμένες διαφημιστικές καταχωρήσεις στο περιοδικό του που ανήκουν σε συγκεκριμένο επιχειρηματικό μπλοκ.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ποιο;
ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Βενιζέλος): Θα το βρει η υπηρεσία.
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ: Ποια υπηρεσία;
ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Βενιζέλος): Που λέμε στο στρατό «θα το βρει η υπηρεσία»;
ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Εσείς έχετε κάποια εξήγηση γιατί υπάρχει αυτή η εμμονή και η προσπάθεια να σας εμπλέξει οπωσδήποτε με τη Λίστα;
ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Βενιζέλος): Διότι προφανώς υπάρχει εντολή από κάπου. Υπάρχει πράγματι εμμονή. Υπάρχει κάποιος που πιστεύω ότι χρησιμοποιεί και τον κ. Βαξεβάνη.
(…)
ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση και επιμένω εδώ για τον εξής λόγο, επειδή και εγώ έχω πέσει θύμα αυτής της εμμονής του κ. Βαξεβάνη, τον θεωρώ πολύ κακής τελικά ποιότητας δημοσιογράφο –αν μπορούμε να τον πούμε δημοσιογράφο καν- αλλά στην έρευνα, την οποία έχω κάνει έχω διαπιστώσει ότι ο κ. Βαξεβάνης, κύριε Πρόεδρε, είχε εξαιρετικά στενές σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ, εξαιρετικά στενές σχέσεις με τον Γιώργο Παπανδρέου και εξαιρετικά στενές σχέσεις με τον κ. Γιάννη Ραγκούση. Συγκεκριμένα, έτρωγαν με τον κ. Ραγκούση κάθε εβδομάδα (…)»
Και σε αυτή την περίπτωση, θα παρακαλούσα να διαβάσετε όλο το δημοσίευμα για να εκπλαγείτε με την ευγένεια, την ταύτιση, τον αλληλοθαυμασμό και την αυτό-θυματοποίηση των κ.κ. Γεωργιάδη και Βενιζέλου. Πρόκειται για μία υπέροχη ατμόσφαιρα.
Αυτά, λοιπόν, συμβαίνουν στην προανακριτική της Βουλής, η οποία υποτίθεται ότι αναζητά την άκρη της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ και όποιος δεν νιώθει ότι μας περνάνε για μαμαλούκους, λυπάμαι, αλλά πρέπει να πάει να κοιταχτεί.
Κι ενώ, λοιπόν, συμβαίνουν αυτά κι ελπίζεις ότι ίσως η λύση προβάλει από κάπου αλλού, έρχεται ο Μπογιόπουλος του «Ριζοσπάστη» να μαλώσει όσους ασχολούνται με τις απόψεις που κατατίθενται ΔΗΜΟΣΙΑ ενόψει του συνεδρίου του ΚΚΕ, γράφοντας: «Ούτε τους πεθαμένους, ούτε τους ζωντανούς του ΚΚΕ τούς επιτρέπουμε να μας πιάνουν στο στόμα τους. Κι όταν καταχρηστικά το διαπράττουν, ματαιοπονούν, αν νομίζουν ότι μπορούν να μας λερώσουν».
Αυτοί δεν πάνε καλά! Καθόλου καλά. Σιγά ρε μην πρέπει να αγοράσουμε και κουπόνια του κόμματος πριν αποφασίσουμε να μιλήσουμε για το ΚΚΕ. Ο μισός «Ριζοσπάστης» επιτίθεται κάθε μέρα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ κι ο υπόλοιπος αποκαλεί ρουφιάνους τους αντιεξουσιαστές. Ο «Ριζοσπάστης» με ποιο δικαίωμα κρίνει, ενώ οι «κομμουνιστές» απαγορεύεται να κριθούν;
Όσο για τους νεκρούς, δεν είναι του ΚΚΕ! Είναι νεκροί αγωνιστές που πέθαναν είτε στις εξορίες, είτε αργότερα στα ψυχιατρεία, εγκαταλελειμμένοι απ’ όλους. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τους καπηλεύεται ως «νεκρούς του ΚΚΕ». Είναι βαρβαρότητα, θλιβερό και πρόστυχο όλο αυτό. Όμως από τη στιγμή που δε γουστάρει ο Μπογιόπουλος και το ΚΚΕ την κριτική, ας μην ψάχνει τρόπο να ρίξει τις ευθύνες στο λαό για την εκλογική του απαξίωση. Ξεκάθαρη κομματική επιλογή είναι.
Και τώρα που αποφάσισαν από το … Κόμμα να απαγορέψουν την κριτική σε όσους δεν ανήκουν στις τάξεις των «σκεπτόμενων και συνειδητά πειθαρχημένων στα ιδανικά τους ανθρώπων που συγκροτούν το ΚΚΕ», σύμφωνα με τον Μπογιόπουλο, ήρθε η ώρα να αποφασίσω να πειθαρχήσω και να μην ασχοληθώ ξανά. Ήρθε η ώρα να αποφασίσω σε προσωπικό επίπεδο, ξεκάθαρα, ότι έτσι «Είναι το ΚΚΕ, ηλίθιε». Κι όσο για τους δικούς μου νεκρούς, δεν τους χαρίζω πουθενά! Οπότε έχω χεσμένη την απαιτούμενη άδεια του ΚΚΕ για να μπορώ να τους μνημονεύω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου